Ik schrijf graag en doe dat zowel in het Engels als in het Nederlands. Hieronder vind je een selectie van bijzondere (recente) artikelen. Ik ben ook enkele jaren actief geweest als columnist: voor voorbeelden van mijn columns moet je echter op een andere pagina zijn.

 

Ionica koos een getal (en wij maakten dat moeilijk)

Ionica Smeets bezocht de Universiteit Maastricht voor een lezing. Ter promotie interviewde ik haar aan de hand van drie reeksen getallen over haarzelf, over wetenschapscommunicatie en over haar lezing.

Medium: online, website maastrichtuniversity.nl

Datum: 19 maart 2019

Rol: interview en tekst (NL/Eng)

Taal: Nederlands (brontekst) en Engels

 

Serie: Math/Maastricht

Waar zou je naartoe gaan, als iemand je vroeg om je werk te linken aan een plek in de stad? Math/Maastricht is een twaalfdelige serie die deze vraag neerlegt bij onderzoekers van het Department of Data Science and Knowledge Engineering en het Department of Quantitative Economics. Het resultaat is een verrassende blik op Maastricht – een alternatieve stadsgids – en een dwarsdoorsnede van wiskundig onderlegd onderzoek aan de Universiteit Maastricht.

Math/Maastricht is een project van mij en Mieke Derickx (Kunst- en Erfgoedcommissie, UM). Er hoort onder andere een fototentoonstelling en een brochure bij. Het project leidde verder tot aandacht van oa De Limburger.

Medium: online (website maastrichtuniversity.nl), print (catalogus), fysieke tentoonstelling

Datum: vanaf 14 maart 2019; lancering op Pi-dag

Rol: concept (ism Mieke Derickx), tekst, vormgeving catalogus

Taal: Engels

 

 

 

The Road to Maastricht

Sir Roger Penrose kwam enkele dagen op bezoek bij de Maastrichtse Faculty of Science and Engineering. Ik woonde een Q&A-sessie bij waarin hij het gesprek aanging met bachelorstudenten en schreef een sfeerbeeld van de bijeenkomst.

Medium: online, website maastrichtuniversity.nl

Datum: 31 januari 2019

Rol: tekst (NL/Eng)

Taal: Engels (brontekst) en Nederlands